CI

Drage koleginice i kolege,

Želimo da vas informišemo da ove nedelje (6-12. novembra 2023) ALIMS sprovodi kampanju o važnosti prijavljivanja sumnji na neželjene reakcije na lekove – #MedSafetyWeek. Ovo je osma godišnja kampanja #MedSafetyWeek, gde regulatorna tela za lekove širom sveta učestvuju u kampanji za podizanje svesti o neželjenim reakcijama na lekove i važnosti njihovog prijavljivanja. 

Ovogodišnja kampanja sa temom „Ko može da prijavi?“ fokusira se na ključnu ulogu svakog pacijenta, lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika koji prijavljuje neželjene reakcije i na taj način doprinosi bezbednijoj primeni lekova. 

ALIMS i druge agencije za lekove širom sveta ovogodišnjom kampanjom žele da pozovu i ohrabre građane i zdravstvene radnike da prijavljuju sumnje na neželjene reakcije na lekove.

 ALIMS ističe:

  • Svaka prijava je važna i igra ključnu ulogu u sticanju dodatnih saznanja o koristima i rizicima primene lekova u svakodnevnoj praksi i omogućava preduzimanje odgovarajućih aktivnosti kako bi se potencijalni rizici umanjili.
  • Prijavljivanjem sumnji na neželjene reakcije na lekove doprinosite bezbednijoj primeni lekova što može uticati i na unapređenje prakse propisivanja lekova, kao i povoljnijeg ishoda lečenja. 

 ALIMS poziva:

  • Prijavite ALIMS-u svaku sumnju na neželjene reakcije na lekove.
  • To možete učiniti putem ALIMS-ove onlajn platforme OVDE ili obrazaca za prijavu neželjenih reakcija (obrasce i informacije o načinima njihovog slanja možete pronaći ovde).

O kampanji više pogledajte na ALIMS website-u OVDE